Ana Sayfa > Odak Sektörler
 

ULAŞIM ALTYAPI TESİSLERİ VE LOJİSTİK GÜVENLİĞİ

 

Havaalanları, Limanlar, Denizyolu, Demiryolu ve Toplu Taşıma Ağları, Şehirlerarası Otobüs Terminalleri, Akaryakıt İstasyonları

 

Ulaşım ve lojistik toplumların yaşam kalitesidir. Tekerliği bulduğumuz günden bu yana insanlar bu sistemler sayesinde sürekli hareket halindedir. İster askeri isterse ekonomik ihtiyaçlarla sürekli geliştirilen bu alan artık dünyayı küçük bir köye çevirmiştir. Fonksiyonel işlevlerinin yanında büyük insan kalabalıklarının toplandığı ve aktarıldığı bu temel kritik altyapılar bu özellikleriyle saldırıların da hep odağı olmuştur. Bireysel ve ayrılıkçı saldırılar bir yana son dönemde yapılan Moskova, Madrid, Londra ve Mumbai’de toplu taşıma sistemlerine yapılan terör saldırılarının neden olduğu can ve mal kayıpları kritik ulaşım ve lojistik tesislerin güvenliğinin terörizme karşı savunmasızlığını bir kez daha ortaya koymuştur.  Ulusal ve uluslararası terörizmin komplike yapısı ve saldırıların karmaşıklığı ve çeşitliliği bu sistemlere daha fazla odaklanmamızı zorunlu kılmaktadır. Yüksel Özel Güvenlik Hizmetleri A.Ş, olarak; bu komplike sistemlerin güvenlik mimarisini günün gelişen teknolojileriyle sürekli güncellemekte ve hizmet verdiği tesislere uygulamaktadır.

 

Limanlar, havaalanları, tren istasyonları ve otogarlar, özellikle tatillerde çok sayıda insan, mal ve aracın geçiş yaptığı karmaşık tesislerdir. Yüzey taşıma sistemleri, doğası gereği açık sistemlerdir. Merkezi olmayan, yaygın, karmaşık ve gelişen bir terör tehdidi karşısında, Yüksel Özel Güvenlik Hizmetleri A.Ş, fiziki koruma hizmetlerinin yanında teknolojik ve siber güvenlik araçları da güvenlik konseptinin vazgeçilmezleridir.

 

Yolcuların ve yüklerin toplandığı ve dağıtıldığı terminallerde uyguladığımız standart fiziki güvenlik hizmetlerimiz elektronik güvenlik sistemleri ile desteklenmektedir. Kalabalık kontrolü uzman ve deneyimli personelimiz tarafında yapılmakta ve sürekli bir eğitim oryantasyonuna tabi tutulmaktadırlar. Son yıllarda gelişen siber güvenlik sistemlerinin karmaşıklığı ve bunların güvenlik konseptimize dahil edilmesiyle bu kurum içi eğitimleri vazgeçilmez bir gereklilik olarak görmekteyiz.

 

Bizim için açık, ölçeklenebilir, güvenli bir ulaşım kritik ulaşım altyapılarında entegre güvenlik yönetimi ile çözülmelidir.

Entegre güvenlik yönetimimizin temelinde;


Her gün bu yapılardan geçen insanları, araçları ve eşyaları kontrol etmede verimliliği artırmak
• Güvenlik sistemlerini sürekli optimize ederek yatırımları korumak,
• Risk tespit etkinliklerini artırmak,
• Alanları gerçek zamanlı izleme
• Ayrılmış alanlara erişim kontrol sistemleri kurmak,
• Güvenlik seviyelerine göre ve acil durum yönetimini etkinleştirmek.
• Sistemleri elektronik ve siber teknolojilerle desteklemek.